Home

Achtergrond 2 reacties

DOC betaalt 94 cent hoger voorschot over oktober

DOC Kaas betaalt de leden over oktober een voorschot uit van €34,17 per 100 kilo. Dat is 94 cent meer dan over september. Dit blijkt uit berekeningen van het Agrarisch Dagblad.

DOC keert per kilo vet 8 cent meer uit dan vorige maand en betaalt over oktober dus een bedrag uit van €3,03 per kilo vet. Per kilo eiwit betaalt de coöperatie een bedrag uit van €6,83, ofwel 17 cent meer dan over september. De berekende melkprijs is exclusief btw en met aftrek van 7 cent PZ-heffing. De prijs geldt bij een jaarleverantie van 580.000 kilo melk en een gelijkmatig opgebouwde quantumtoeslag.

Een gemiddeld DOC-lid (met een quotum van 680.000 kilo) ontvangt nu in werkelijkheid zo’n 80 cent per 100 kilo meer aan voorschot. Dat komt door de specifieke uitbetaalsystematiek van DOC Kaas. Het bedrijf hanteert een maandelijks stijgende kwantumtoeslag, waardoor in de eerste maanden van het jaar relatief weinig aan quantumtoeslagen wordt ontvangen, maar later in het jaar juist meer dan bij concurrerende verwerkers.

DOC kan de voorschotprijzen verder verhogen dankzij de goede kaasmarkt en de nog altijd hoge roomprijzen. De weiprijzen zijn de laatste tijd weer iets gedaald.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    jos

    Beste overstapper als je wat wil zeggen wees dan sportief zet je naam er onder.

  • no-profile-image

    Overstapper

    We hebben wat goed te maken zegt jannes "lulletje rozenwater"oosterveld in melkveemagazine.

Of registreer je om te kunnen reageren.