Home

Achtergrond 719 x bekeken 2 reacties

DGB betaalt RWE-rekening niet

DGB Energie, de energietak van De Groene Belangenbehartiger (DGB), en RWE hebben nog geen overeenstemming bereikt over het conflict dat nu al een jaar voortsleept.

Volgens een RWE-woordvoerder heeft DGB nog steeds een betalingsachterstand.

Het conflict draait om een interpretatieverschil van het contract. DGB Energie beschouwt zichzelf als de gasleverancier waarbij RWE de rol heeft van transporteur. RWE daarentegen beschouwt zich als leverancier en wil daarnaar betaald worden. DGB heeft volgens RWE meerdere facturen open staan. Niet duidelijk is om hoeveel geld het gaat. Noch DGB noch RWE wil op de zaak ingaan.

Ook de Energiekamer van de Nederlandse Mededingingsautoriteit is bij de zaak betrokken. Deze instantie beschermt afnemers tegen het omvallen van energieleveranciers. Volgens woordvoerder Paulien Gras ligt er een aanwijzing van de rechtbank, waarin staat dat de partijen het geschil zelf op moeten lossen. "We wachten de uitkomsten van dat overleg af. We zitten er bovenop.”

Onduidelijk is wat de betalingsachterstand betekent voor de financiële positie van de DGB. Die is de laatste jaren niet sterk, zo blijkt uit het jaarverslag.

Ook het afgelopen jaar namen de kortlopende schulden van DGB toe van €1,7 naar €2,3 miljoen, op een balanstotaal van €2,6 miljoen.

De solvabiliteit in 2009 is 0,03. Dit lage getal geeft aan dat er veel vreemd vermogen, en weinig eigen vermogen in de Groene Belangenbehartiger in Hardenberg zit.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Burke

    IK sta er niet gek van te kijken dat de DGB nog steeds in confict is met RWE, daar komen zij ook niet uit, het is buigen of barsten. Als de DGB moet betalen kan dat wel eens het einde van DGB kunnen zijn, immers er is geen geld en bij de NVV kunnen zij ook niet meer aan kloppen. Kijk Mark Logtenberg, als je knopen aan je jas tekort hebt en hem niet meer dicht kunt krijgen,moet je een keuze maken , failliet laten verklaren sluiten die handel. Veel sterkte.

  • no-profile-image

    Henk Mol

    Als ik klant zou zijn voor energie bij de DGB, zou ik het wel weten, met zo'n partij zou ik geen zaken willen doen, ik vraag mij af, wie wel????????????????

Of registreer je om te kunnen reageren.