Home

Achtergrond

Cultuursector protesteert in Den Haag

Op het Malieveld zijn vrijdag zo'n tweeduizend mensen uit de cultuursector samengekomen.

Zij protesteren tegen de forse bezuinigingen in de cultuursector die het aanstaande kabinet-Rutte heeft aangekondigd. Het protest is georganiseerd door studenten van het conservatorium in Den Haag en wordt gesteund door vakbond FNV Kiem.

Ondanks de dreigende bezuinigingen was de sfeer op het Malieveld goed. Er werd veel muziek gemaakt door studenten van verschillende Nederlandse conservatoria. Veel studenten droegen spandoeken met teksten daarop als 'Alles van waarde is weerloos', 'Kunstbezuinigen is enige rechtse hobby' en 'Kunst is de bouwsteen van een samenleving'.

Later begaf een groep demonstranten zich naar het Binnenhof, waar op dat moment al veel mensen stonden om afscheid te nemen van demissionair premier Balkenende. De premier zat vrijdag voor het laatst de ministerraad voor van het kabinet Balkenende-4. Een groep burgers was naar het Binnenhof gekomen om de premier de hand te schudden.

De demonstranten, die zich voor de uitgang van de Trèveszaal hadden verzameld, werden door politie te paard van het plein gejaagd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.