Home

Achtergrond 6 reacties

Cuijkse biocentrale maakt mogelijke herstart

De biocentrale in Cuijk maakt mogelijk binnenkort een doorstart. Dat zegt Jeroen Brouwers, woordvoerder van eigenaar Essent, in De Gelderlander.

Volgens Brouwers is er grote kans op subsidie doordat het nieuwe kabinet de regeling voor duurzame energieproductie gaat uitbreiden. De centrale werd afgelopen jaar stilgelegd omdat het ministerie van Economische Zaken stopte met de subsidieverstrekking.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Henk Mol

  Waarom zou je in godsnaam Essent subsidie gaan geven?????????? Kijk eens naar de jaarrekening van deze energie gigant , kijk eens naar de winsten die ze boeken, als die hun eigen broek niet meer hoog kunnen houden, dan moeten ze maar stoppen met de bio-energie. Kabinet Rutte/ Verhagen geen subsidie verlenen A.U.B.

 • no-profile-image

  down under

  Ben er een aantal jaren geleden op uitnodiging geweest. Toen wisten ze me te vertellen dat ze een rendement van een goede 40% hadden. Dit kwam omdat de restwarmte "afgefakkelt" werd door letterlijk en figuurlijk de restwarmte de lucht in te blazen. Of dit inmiddels veranderd is weet ik niet maar als het nog steeds zo draait als toen verdient men geen subsidie. Zeker niet omdat het versnipperd snoeiafval ook al met geld toe wordt geleverd!

 • no-profile-image

  Han

  Boereke. Die groene stroom met meer rendement via biobrandstof Generatie II worden opgewekt. Mijn inschatting is eenvoudig de heren weten samen met de politiek niet wat er op de markt aanwezig is. Dus hobbelt men achter de achterhaalde feiten en subsidie potjes van politiek Den Haag aan.

 • no-profile-image

  boereke

  Het is heel simpel groene stroom kost meer als stroom op gewekt door kolen dus zal er voor groene stroom meer betaaldt [net zoals diervriendelijker vlees] moeten worden, de direktie moet toch een zeer groot salaris hebben over de rug van milieu.als essent nu nog een staatsbedrijf was geweest hadden ze de kosten van groene stroom kunnen compenseren met gewone stroom.

 • no-profile-image

  Han

  Waarom heeft Essent in Godsnaam deze centrale gebouwd, terwijl toen al bekend was dat de TH Twente een Generatie II concept praktijk rijp had waarbij uit al dit mooie bioafval benzine, dieselolie o.i.d. gewonnen kon worden binnen seconden met een rendement tegen de 75 %. Dus geen omzetten in electra en warmte nodig met bijbehorende verliezen.

 • no-profile-image

  Henk Mol

  Dus wat blijkt, geen subsidie geven aan de club. Weggegooid geld. kabinet ,elders subsidie stoppen en dit overeind houden , absoluut geen optie.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.