Home

Achtergrond 1 reactie

Controle op misstanden bloemenhandel

Inspectiediensten van de Belastingdienst, UWV en Arbeidinspectie hebben gisteren een grootscheepse controle uitgevoerd op het terrein van FloraHolland in Aalsmeer.

De controle vloeit voort uit de vorming van het inspectieteam Clockwork. Dat interventieteam focust op bloemenhandel.

Volgens een woordvoerder van de Belastingdienst wordt vooral gekeken naar de loonadministratie van bedrijven en de inzet van zelfstandigen (ZZP-ers). “ We willen weten wie aan het werk zijn, zijn dat mensen in loondienst of zelfstandigen.” Verder kijken inspecteurs naar identiteitsdocumenten en vergunningen voor buitenlandse werknemers, maar ook uitkeringsfraude.

Afgelopen week werd bekend dat het interventieteam voor het Westland (WIT-team) stuitte op breed verspreide fraude met illegale werknemers, onderbetaling en uitkeringen. Over resultaten van de controles woensdag kon de Belastingdienst nog geen uitlatingen doen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Rode Tomaat

    Raar dat je niets over de resultaten leest......stilte voor de storm ?

Of registreer je om te kunnen reageren.