Home

Achtergrond 160 x bekeken

Complimenten EU-ministers voor regeerakkoord

Minister Jan Kees de Jager van Financiën heeft tijdens beraad met zijn EU-collega's in Luxemburg "van alle kanten complimenten gekregen'' voor de bezuinigingen van 18 miljard euro waarmee Nederland de komende vier jaar de overheidsfinanciën wil saneren.

De Jager heeft dat dinsdag gezegd. De bewindsman gaf in Luxemburg een toelichting op het regeerakkoord van het kabinet-Rutte. "Iedereen was heel positief, ook omdat wij de bezuinigingen vooral zoeken door in de uitgaven te snijden en niet door de belastingen te verhogen'', aldus De Jager. Ook het voornemen om de pensioenleeftijd in 2020 op te trekken naar 66 jaar oogstte lof. De Jager wees erop dat Frankrijk op dit moment door stakingen wordt verlamd als gevolg van een veel geringere verhoging van de pensioenleeftijd.

De Jager heeft zijn EU-collega's nog eens uitgelegd dat de PVV het minderheidskabinet van VVD en CDA weliswaar alleen gedoogt, maar dat ze wel alle bezuinigingsmaatregelen steunt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.