Home

Achtergrond

Coalitiepartijen VVD en CDA in de lift

De regeringspartijen VVD en CDA zijn de grootste stijgers in de donderdag gepubliceerde politieke barometer van bureau Synovate.

De liberalen krijgen er ten opzichte van twee weken geleden drie zetels bij. Ze komen daarmee uit op 34 zetels, drie meer dan ze nu in de Tweede Kamer hebben. Het CDA krijgt er twee zetels bij en stijgt daarmee tot twintig. Dat is er nog altijd een minder dan de christendemocraten tijdens de verkiezingen van 9 juni behaalden.

De politieke barometer is een tweewekelijkse peiling waarvoor steeds duizend mensen uit een vast online-onderzoekspanel worden ondervraagd naar hun stemgedrag als er nu verkiezingen zouden zijn. Daarnaast worden mensen telefonisch benaderd. De peiling loopt van dinsdagochtend tot en met donderdagmiddag.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.