Home

Achtergrond 210 x bekeken

Clairy Polak neemt ontslag

Clairy Polak is weg bij het actualiteitenprogramma Nieuwsuur. Dat bevestigde hoofdredacteur Carel Kuyl dinsdag.

Polak zou voor het programma lange interviews op locatie gaan maken. ”Maar die formule bleek niet te werken”, aldus Kuyl.

De beslissing om te stoppen met de lange interviews op locatie is volgens hem ”in gezamenlijk overleg” met Polak genomen. ”Er is geen sprake van enige animositeit.” Hij gaat nu bekijken of de tv-presentatrice iets anders kan doen voor de NTR, de omroep die de actualiteitenrubriek samen maakt met de NOS. ”Misschien een mooi interviewprogramma.”

Polak was jarenlang een van de presentatoren van Nova. Na de zomer kwam het nieuwe programma Nieuwsuur daarvoor in de plaats. Twan Huys en Mariëlle Tweebeeke zijn de presentatoren.

Sonja Barend-prijs

Critici, kenners en vakgenoten hebben een interview van Clairy Polak met een DSB-bestuurder verkozen tot het beste televisie-interview van het afgelopen jaar.
© ANPPolak ontving daarvoor dinsdag in Amsterdam de Sonja Barend Award. De naamgever en voormalig tv-presentatrice Sonja Barend reikte de prijs uit.

Polak interviewde in oktober 2009 voor het actualiteitenprogramma Nova de tweede man van de DSB Bank, Hans van Goor, op de avond dat Dirk Scheringa zijn bank nog probeerde te redden. Ze probeerde bij Van Goor antwoord te krijgen op de vraag waarom mensen het geloof waren kwijtgeraakt in de bank.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.