Home

Achtergrond 236 x bekeken 3 reacties

Cichorei-oogst verloopt beter dan verwacht

De cichorei-oogst levert ondanks slecht weer in de oogstmaanden september en oktober een uitstekend inulinegehalte van 16 procent op.

Dat zegt René Schunselaar, manager Agrarische Dienst van cichorei-verwerker Sensus. Vorig jaar werd meer dan 17 procent genoteerd, maar 2009 gold als een exceptioneel goed cichorei-jaar.

De opbrengst ligt met 40 ton per hectare 10 procent onder het niveau van vorig jaar, aldus Schunselaar. "Maar in meerjarig perspectief zijn deze cijfers uitstekend. We kunnen niet anders dan onze waardering uitspreken over hoe telers zijn omgegaan met de uitdagende omstandigheden in het veld."

Sensus wint uit de cichorei inuline, dat wordt verwerkt in voedingsmiddelen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  drentse boer

  hou maar op over die waardering schunselaar ,zoals jullie nu met de telers omspringt om de prijs te verlagen en kosten 15 % te verhogen ,en dan nog te zwijgen over dit jaar in het begin dat zelfs schone partijen werden afgekeurd omdat er zogenaamd teveel onkruid inzat dan is het goede vertrouwen bij ons in 1 keer weg, daarom zetten wij geen chicorei meer wij hadden toch altijd 12 ha van dat spul!!!!

 • no-profile-image

  Kosten naar boven, prijs naar beneden.

  Inderdaad Schunselaar hou maar op met je praatjes. Laat jouw loon ook maar eens een beetje zakken in plaats van die cichoreiprijs.

 • no-profile-image

  chochoreiteler

  Ik hoop dat er veel meer chichorei telers afhaken zodat de prijs omhoog gaat ipv omlaag. Als je een normaal bedrag voor de huur van je land inrekening brengt kom je altijd geld te kort.

Of registreer je om te kunnen reageren.