Home

Achtergrond

China: wisselkoerswetgeving VS tegen regels WTO

De WTO staat de VS niet toe importbeperkingen te treffen tegen landen waarvan het meent dat ze de wisselkoers manipuleert.

Dat hebben Chinese regeringsofficials verklaard nadat het Huis van Afgevaardigden een wet aannam waarin deze mogelijkheid staat.

De Chinezen claimen dat de VS China onterecht als oorzaak aanmerkt voor de malaise van de Amerikaanse economie. De VS stelt dat de waarde van de Chinese munt, de yuan, bewust laag wordt gehouden om de Chinese export te bevorderen.

Volgens China is de Amerikaanse export naar China in de eerste zeven maanden van dit jaar meer dan 36 procent gestegen in waarde. De Chinese export naar de VS steeg met 22 procent. Volgens China moet de VS minder lenen, en betere producten maken of ze leren goedkoper te produceren.

Of registreer je om te kunnen reageren.