Home

Achtergrond

China verhoogt rente

China zal woensdag voor het eerst in drie jaar de rente verhogen.

Het belangrijkste rentetarief voor leningen stijgt met 0,25 procentpunt tot 5,56 procent, maakte de Chinese centrale bank dinsdag bekend.

Volgens analisten is het besluit ingegeven door zorgen over de hoge prijzen voor binnenlandse goederen en de aanhoudende inflatie. China rapporteerde onlangs dat de inflatie over de maand augustus op 3,5 procent uitkwam. Economen verwachten dat dit in september 3,6 procent zal zijn.

Toch komt de renteverhoging als een verrassing omdat hoge functionarissen tot dusverre hebben verklaard dat de inflatie onder controle is en dat hogere rentetarieven mogelijk buitenlands kapitaal zouden kunnen aanzuigen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.