Home

Achtergrond 249 x bekeken

China steeds lastiger voor zuivelexporteurs

China maakt het de Europese zuivelexporteurs steeds lastiger.

Dit stelt de Europese koepelorganisatie voor de zuivelindustrie EDA in de laatste uitgave van Major Issues. Ook Rusland blijft de Europese zuivelexport problemen bezorgen met de gestelde importeisen en lastige inspectiemissies.

Als voorbeelden van lastig Chinees optreden noemt de EDA dat China vorig jaar november opeens 75 nieuwe zuivelstandaarden vaststelde, zonder daar een officiële, Engelstalige vertaling bij te leveren. Voorstelbaar is dat dit de Europese zuivelexporteurs de nodige juridische hoofdbrekens bezorgde. Nog zo’n voorbeeld is dat het land in mei van dit jaar opeens 96 nieuwe, gedetailleerde standaarden voor voedingsadditieven bekendmaakte.

Of registreer je om te kunnen reageren.