Home

Achtergrond

China oogst meer graan

China stevent af op een grotere graanoogst dan vorig jaar. Dat concludeert het U.S. Grains Council (USGC) op basis van een graantour door het Aziatische land.

De raad verwacht een graanproductie van 158 miljoen ton. Gegeven het areaal van 30,8 miljoen hectare, betekent dit dat Chinese akkerbouwers een opbrengst 5,13 ton per hectare realiseren.

Desondanks moet China vanwege de groeiende vraag waarschijnlijk nog graan importeren; volgens het USGC 2 miljoen ton in 2011. De vraag komt vooral voort uit de meelindustrie, die volgend jaar met zeker 15 procent lijkt uit te breiden. Dit is volgens Thomas Dorr, president en directeur van het USGC, liggen hier kansen voor de Verenigde Staten. “In de VS is de oogst flink op weg. Telers in de grote graanproducerende staten lijken een grote oogst binnen te halen. De VS blijven een betrouwbare leverancier van graan en graanproducten en we zien ernaar uit om een langetermijn handelsrelatie met China aan te gaan.”

Of registreer je om te kunnen reageren.