Home

Achtergrond

China investeert in windenergie

De zoektocht van China naar duurzamere vormen van energie heeft de Spaanse producent van windturbines Gamesa drie nieuwe contracten opgeleverd.

Dat maakte het bedrijf vandaag bekend, zonder financiële details te noemen. Gamesa gaat drie Chinese energieleveranciers voorzien van 197 windturbines, met een gezamenlijke capaciteit van 251 megawatt. Het bedrijf, een van 's werelds grootste windturbineproducenten, verwacht de omzet in China in de komende drie jaar te kunnen verdubbelen. In 2013 wil Gamesa 30 procent van zijn verkopen realiseren in de op een na grootste economie ter wereld.

"China biedt aanzienlijke kansen voor groei, door de omvang van de markt en de aandacht van de autoriteiten voor milieuproblemen'', aldus Gamesa. De Chinese regering wil dat hernieuwbare bronnen, zoals wind, over tien jaar in minstens 15 procent van de energiebehoefte van het land voorzien.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.