Home

Achtergrond

Chileense reddingscapsule gaat wereld rond

De capsule Phoenix, die deze week is gebruikt om de 33 kompels uit de mijn San José in het noorden van Chili te redden, gaat de wereld rond als onderdeel van een reizende tentoonstelling. Dat heeft de Chileense minister van Binnenlandse Zaken, Rodrigo Hinzpeter, vrijdag gezegd.

Hij zei dat de capsule in de kleuren van de nationale vlag van Chili wordt geverfd: wit, blauw en rood.

Met behulp van een videofilm wordt op de tentoonstelling uitleg over de redding van de mijnwerkers gegeven. ,,Ook de menselijke aspecten komen aan bod'', aldus Hinzpeter. Hij zei dat bezoekers van de expositie onder meer te weten komen hoe en waar de kompels aten en hoe ze zich organiseerden onder de grond.

De mijnwerkers zijn de afgelopen dagen gered uit een mijn, waar ze na een instorting bijna tien weken vast zaten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.