Home

Achtergrond

Celstraf voor spectaculaire geldroof Zweden

Een rechtbank in het Zweedse Södertörn heeft donderdag zeven mensen veroordeeld tot gevangenisstraffen van een tot zeven jaar voor een spectaculaire, gewapende geldroof.

Dat meldden Zweedse media. De daders landden op 23 september vorig jaar met een helikopter op het dak van een waardedepot in Stockholm. Ze sloegen een dakraam in en drongen naar binnen. Onder het oog van opgetrommelde agenten vlogen de dieven zonder enige hinder na de kraak weer weg. Bij de overval raakte niemand gewond.

De 35-jarige piloot en een 31-jarige geldrover moeten zeven jaar achter de tralies. De vermoedelijke bedenker van het plan krijgt drie jaar gevangenisstraf; vier anderen gaan een tot vijf jaar de cel in. Drie verdachten zijn vrijgesproken. Van de bijna 4 miljoen euro (39 miljoen Zweedse kroon) die de overvallers buit maakten, is slechts een deel teruggevonden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.