Home

Achtergrond 293 x bekeken 2 reacties

CDA vreest minder Europees landbouwbeleid

Het CDA in het Europees Parlement waarschuwt voor een te nationaal landbouwbeleid in de Europese Unie.

De christendemocraten vrezen oneerlijke concurrentie.

”De nationale ruimte wordt nu wel erg groot”, aldus CDA-Europarlementariër Esther de Lange donderdag. Zij reageert op de uitgelekte landbouwplannen van de Europese Commissie voor de jaren na 2013. Volgens haar weerspiegelen de commissievoorstellen de wens van de ministers van Landbouw voor meer eigen zeggenschap.

De EU dient er over te waken dat het landbouwbeleid een gemeenschappelijk karakter houdt. Nu is de structuur voor heel Europa gelijk, met regels voor steun en regels om in de markt in te grijpen. Volgens De Lange is de tendens echter: ”Geef ons het geld maar, en wij geven het wel uit.”

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    arend

    in den haag enkel linkse parasieten met een gesubsudieerde melkertbaan welke hun zakken vullen te koste van het bedrijfsleven.groen links en sp zijn veruit de ergste samen met de pvda(pakken van de ander)op afstand gevolgd door d66

  • no-profile-image

    melkveehouder

    De CDA collega's van de Lange in de Nederlandse tweede kamer zorgen er voor dat het geld in de toekomst niet bij de landbouw terecht gaat komen ,maar wordt gebruikt voor allerlei 'leuke' dingen om vooral zichzelf populair bij de kiezers te maken. Het CDA heeft de landbouw in Nederland compleet afgeschreven.

Of registreer je om te kunnen reageren.