Home

Achtergrond

CDA-raadslid mishandeld om standpunt hennep

Fractievoorzitter Hubert Mackus van het CDA in Nederweert (Limburg) is in de nacht van vrijdag op zaterdag in zijn woonplaats mishandeld door twee mannen vanwege zijn opstelling inzake de illegale hennepteelt.

De mannen sloegen en schopten hem na hem gevraagd te hebben of hij de Mackus van de raad was die tegen de illegale hennepteelt was.
Dat maakte Mackus zaterdag zelf bekend. Mackus, tevens secretaris van het CDA in Limburg, liep rake klappen op en raakte lichtgewond. De politie bevestigde dat Mackus is mishandeld en dat zij twee verdachten heeft gearresteerd. Het gaat daarbij om twee mannen van 34 en 35 jaar uit Nederweert.

Het incident gebeurde rond half twee zaterdagochtend in een café in Nederweert. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld. De in Limburg prominente CDA'er keerde zich de afgelopen jaren bij herhaling openlijk tegen de illegale wietteelt. Hij toonde zich zaterdagavond strijdbaar. "Het incident sterkt me in mijn opvatting dat daartegen opgetreden moet worden'', zei hij.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.