Home

Achtergrond 159 x bekeken 4 reacties

CDA-leden: laat bezwaren zwaar meewegen

Bezwaren bij een belangrijk smaldeel van het CDA over samenwerking met de PVV moeten zwaar worden meegewogen door de CDA-fractie in de Tweede Kamer. De fractie buigt zich dinsdag over de vraag of het CDA stapt in een minderheidskabinet met de VVD, gedoogd door de partij van Geert Wilders.

Die oproep hebben vier CDA-leden gedaan in een open brief aan de CDA-fractie. De leden waren ook de indieners van vier resoluties op het CDA-congres op zaterdag. Daar stemde 68 procent voor de beoogde regeringscoalitie en 32 procent tegen.

Over de stemverhouding zeggen de vier, onder meer actief bij locale CDA-afdelingen: ,,We hopen dat u dit signaal serieus neemt, juist ook nu onze partij verzwakt is door een verkiezingsnederlaag.''

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  WW

  De CDA leden die nu de minderheid vormen moet nu accepteren dat er een meerderheid is en dat die de dienst uit maken. Tuurlijk hoort in een democratie dat er rekening wordt gehouden met een minderheid maar die bepalen niet wat er gebeurd. Ben zelf ook niet gelukkig met de PVV maar om nu direct alles negatief te zien gaat me te ver.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Tja wipstaartje het is zuur voor je, ik weet het, maak je borst maar nat, je moet van het subsidie infuus af en weer aan de slag net als ieder ander

 • no-profile-image

  Henk Mol

  Zo makkelijk liggen de zaken niet , ik heb zelf voor gestemd maar ben mij er wel degelijk van bewust dat er ook leden zijn die niet voor waren en daar dient rekening mee gehouden worden, zodat wij straks weer eengezind verder kunnen.

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Het is nog altijd zo dat bijna 1/3 van het gesonjabakkerde CDA tégen samenwerking met Wilders is. WW, je lijkt met jouw 'de dienst uitmaken' wel op Verhagen. Bekijk de beelden van de stemuitslag maar eens. Hij leek Mohammed Ali wel na diens boksoverwinning destijds. Zo reageert niet een gewetensvolle fractieleider die weet dat hij onlangs 20 zetels verloren heeft en zijn partij vreselijk verdeeld is. Deze triomfact was tekenend voor die Limlandse acoliet. Onbetrouwbaar tot in zijn poriën en tot onder zijn vingernagels. Prototype van een inhoudsloos machtspoliticus! Maar ik heb groot respect en bewondering voor het grote aantal CDA-leden met een rechte rug en een waarachtig skelet! Want er zijn al slijmerige naaktslakken genoeg in dit land!

Of registreer je om te kunnen reageren.