Home

Achtergrond 4 reacties

CDA-fractie in beraad over nieuwe voorzitter

De Tweede Kamerfractie van het CDA is donderdag aan het begin van de avond bijeen gekomen om te praten over een nieuwe voorzitter.

De huidige fractievoorzitter, Maxime Verhagen, wordt naar verwachting vicepremier en minister van Bedrijvigheid (Economische Zaken en Landbouw) in het minderheidskabinet van VVD en CDA met gedoogsteun van de PVV.

Demissionair Landbouwminister en CDA-Kamerlid Gerda Verburg zei voorafgaand aan het overleg niet te verwachten dat donderdag al een opvolger voor Verhagen wordt gekozen. Verburg wordt door ingewijden genoemd als favoriet in de race om het fractievoorzitterschap.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  herkauwer

  Boertje, Verburg zou ik zo snel mogelijk bestuurlijk snelcomposteren. En Melkveehouder: Verhagen is een machtsgeile narcistische machtspoliticus die vanuit zijn strontkatholieke en door Weltfremde Jezuieten verkankerde achtergrond nog onbetrouwbaarder is dan zeiknatgemaakt drijfzand. Ik heb niks met religies, maar liever 1000 Koppejannen dan 0.000.000.1 Verhagen! Ach, wat heb ik dezer dagen te doen met die arme oprechte Henk Bleker!

 • no-profile-image

  boerke

  Ja, die Verburg moeten ze voorzitter maken dat is nog eens een strak plan. Dan raken ze hun traditionele aanhang zeker kwijt of zou Verhagen het tij kunnen keren door werkelijk eens wat voor de sector te doen en ze geen dolk in de rug te steken!

 • no-profile-image

  geen boer

  Verhagen heeft zich laten zien als beduidend slimmer en door-de-wol-geverfder dan JPB en is zeker de juiste man om de intelligente, vasthoudende maar wat groene (niet de milieu-betekenis) premier Rutte als consiglieri een en ander bij te leren. En minister op het nieuwe superministerie, waar hij onze landbouwbelangen uiterst goed zal kunnen verdedigen. In Brussel moet je niet te lief zijn.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Boerke, ik hoop het bij het goede eind te hebben als ik zeg dat Verhagen als geen ander weet dat hij het CDA van de ondergang kan redden als hij "fair play" speelt en het MKB, waaronder dus de agro sector, omarmt. Tot nog toe heeft Verhagen laten zien een strateeg van bovengemiddeld formaat te zijn. Hij weet wel waar de roots, en dus het fundament van het CDA liggen, en anders zullen Ger Koopmans en Ad Koppejan hem hier ongetwijfeld aan helpen herinneren na het dramatisch verlies in het zuidoosten. Ik heb er in ieder geval alle vertrouwen in dat dit kabinet er voor ondernemend Nederland op het juiste moment komt.

Of registreer je om te kunnen reageren.