Home

Achtergrond 1 reactie

CBS: meer aardappelen ingevoerd dan uitgevoerd

In de maand augustus zijn er meer aardappelen ingevoerd dan uitgevoerd. Dat blijkt uit im- en exportgegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De import van aardappelen was in augustus met 18 miljoen euro 72 procent hoger dan in dezelfde maand van 2009. In de eerste acht maanden van 2010 steeg de aardappelimport 16,2 procent naar 113 miljoen euro. De export steeg in augustus met 59,2 procent tot 17 miljoen euro ten opzichte van augustus 2009.

De grootste exportstijger in augustus is tarwe. Hiervan steeg de exportwaarde met ruim 117 procent tot 10 miljoen euro. Ook van zetmeel is in augustus procentueel meer uitgevoerd. De export van mout is daarentegen flink gedaald.

Verder blijkt uit de CBS-gegevens dat in de eerste acht maanden van dit jaar de uitvoer van gerst en tarwe flink is gedaald. Bij de importgegevens scoren pootaardappelen dit jaar tot en met augustus hoog met een importstijging van 76 procent tot 25 miljoen euro.

Eén reactie

  • no-profile-image

    tim

    Ja, dat zal ook wel.
    In september/oktober zal het wel net andersom zijn.
    Pootgoed moet dan nog worden geoogst en gesorteerd net als met de consumptie aardappelen. Het overgrote deel zat in augustus nog in de grond.

Of registreer je om te kunnen reageren.