Home

Achtergrond 2 reacties

Buurlanden hebben last van Indonesische rook

Bosbranden op het Indonesische eiland Sumatra veroorzaken zo veel rook dat de naburige landen Maleisië en Singapore er last van hebben.

Dat maakten woordvoerders van de twee getroffen landen vandaag bekend. De rook waait over de Straat van Malakka, die Sumatra van Maleisië en Singapore scheidt. In Singapore is de ergste luchtvervuiling sinds 2006 gemeten. Maleisië heeft de scheepvaart in de zeestraat gewaarschuwd omdat de nevel het zicht beperkt. Het land sloot ook een aantal scholen.

De rook is waarschijnlijk afkomstig van branden die zijn aangestoken om illegaal stukken land te ontbossen. Op de open plekken worden volgens het Indonesische ministerie van Milieu mogelijk palmolieplantages aangelegd.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gert

    waar blijft greenpeace nu weer

  • no-profile-image

    kees de bruijn

    Ik heb al jarenlang last van Surinaamse rook.

Of registreer je om te kunnen reageren.