Home

Achtergrond 373 x bekeken

Burger King van de beurs

Burger King is definitief in handen gekomen van de Braziliaanse investeerder 3G Capital.

De tweede hamburgerketen van de wereld heeft 4 miljard dollar (2,6 miljard euro) opgebracht voor de vorige aandeelhouders, waaronder Goldman Sachs Capital Partners. Het bedrijf verdwijnt nu van de beurs, heeft 3G Capital dinsdagavond gemeld.

De nieuwe topman Bernardo Hees van Burger King wil vooral inwoners van Azië en Latijns-Amerika laten kennismaken met zijn Whoppers. Dat zal niet eenvoudig zijn. Burger King hinkt ver achter de tienmaal zo grote concurrent McDonald’s. Bij Burger King liepen de inkomsten en winst terug, terwijl die van McDonald’s juist groeien.

Burger King heeft wereldwijd ruim 12.150 zaken.

Investeerder 3G Capital had aandeelhouders in september 24 dollar (bijna 16 euro) per aandeel beloofd. 3G had eerder een klein belang in Wendy’s, de derde hamburgerketen ter wereld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.