Home

Achtergrond 160 x bekeken

Burgemeester Barneveld rijdt onder invloed

Burgemeester Jos Houben van Barneveld is vrijdag aangehouden toen hij met te veel alcohol op achter het stuur zat. Dat meldde de burgemeester maandag.

”Ik heb fout gehandeld. Dit had niet mogen gebeuren”, aldus de CDA’ er in een verklaring.

De burgemeester van de Gelderse gemeente werd aangehouden en moest blazen. Houben bleek een alcoholpromillage van 0,6 te hebben, waar 0,5 de wettelijke limiet is. Houben informeerde zaterdag meteen de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Barneveld.

De fractievoorzitters betreuren het voorval, maar laten ook weten dat het geen invloed uitoefent op het functioneren van de burgemeester. De voorzitters hebben daarom het vertrouwen in Houben uitgesproken. Het voorval heeft waarschijnlijk ook geen invloed op een aanstaande herbenoeming van Houben als burgemeester van Barneveld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.