Home

Achtergrond

Britse melkveestapel groeit weer

Het aantal jongere melkkoeien in Groot-Brittannië is de laatste maanden toegenomen.

Dat lijkt er op te wijzen dat de melkveestapel na jaren van krimp mogelijk weer gaat groeien, denkt het zuivelschap Dairy Co. Volgens het schap is die toename ook de reden voor de gestaag groeiende melkproductie.

Volgens de jaarlijkse landbouwtelling telde Groot-Brittannië eind juni 1,847 miljoen melkkoeien, slechts 10.000 minder dan een jaar eerder. Dat vertegenwoordigt een daling met een half procent, terwijl die krimp de afgelopen jaren steeds tussen de 1,3 en 2,7 procent uitkwam. Tegelijk is het aantal tussen de een en twee jaar oude vaarzen met tien procent toegenomen naar 540.000. Het aantal vaarzen tot een jaar oud is eveneens gestegen.

Of registreer je om te kunnen reageren.