Home

Achtergrond 264 x bekeken 4 reacties

’Britse kip duurder door hogere voerprijs’

Britse kip zal duurder moeten worden om de grote prijsverhoging voor voer op te kunnen vangen.

”We moeten onze kippen nu voeren en met veel duurder voer, andere opties hebben we niet. Een prijsverhoging is dan ook onvermijdelijk,” zegt Peter Bradnock van de organisatie van pluimveefokkers British Poultry Council.
Bradnock rekent er op dat de winkeliers begrip zullen hebben voor de situatie in de pluimveesector. ”Sinds begin juli is de tarweprijs met 50 procent gestegen, die van soja met 30 procent terwijl mais, dat vaak wordt gebruikt als vervanger voor tarwe, zelfs 60 procent duurder is geworden.”
”Dat heeft de pluimveesector hard geraakt en is ook niet te omzeilen via invoer”, vervolgt Bradnock. ”Ik heb er vertrouwen in dat de winkeliers en onze andere klanten de enorme economische druk begrijpen en zullen inzien dat ze meer zullen moeten betalen voor ons kippevlees.”

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Harm

  John, heel goed dat jij 50% minder gaat opleggen. Dan doe ik dat ook een keer!!!
  Wie doet er mee.......
  Als de kip in Engeland duurder wordt, moeten we daar maar wat meer gaan leveren. Goed voor onze beurs. Misschien moet men in de rest van europa (wereld) ook maar eens iets meer gaan betalen. Hoeven we geen kip minder op te zetten. Komt niemand in de problemen (vermeerderaars, broeierijen, slachterijen etc.)

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Het nederige toontje in dit artikel bevalt me niet. Als de kostprijs hoger is gaat het eindproduct ook omhoog. PUNT. Ooit wel eens een verzekeringsmaatschappij of een andere aanbieder van producten door het stof zien kruipen om uit te leggen waarom het product duurder wordt?? Nou dan!

 • no-profile-image

  Hendrik de broer van gait

  Sinds wanneer wordt de kostprijs gerelateerd aan de opbrengstprijs?

 • no-profile-image

  john

  op het moment dat je voor je rechten opkomt... vleeskuikens is heel makkelijk : 1 week 50 % minder opleggen in de broederij is 10 weken later de helft minder vleesaanbod.. geen enkele super wil dat.. lege schappen = geen klanten.

Of registreer je om te kunnen reageren.