Home

Achtergrond 228 x bekeken

Britse consument koopt weer meer varkensvlees

De Britse verkopen van varkensvlees en daarvan gemaakte producten waren in augustus 11 procent hoger dan een jaar eerder.

Varkensvlees doet het daarmee veel beter dan andere vleessoorten waarvan de verkoop met net 1 procent toenam.

Dat blijkt uit cijfers van varkensschap BPEX. Volgens het schap wordt daarmee een al lang heersende trend bevestigd. Over de twaalf maanden tot eind augustus gezien werd 5 procent meer varkensvlees verkocht dan een jaar eerder. Volgens hoofd marketing Chris Lamb heeft dat de sector zo’n 22 miljoen euro extra opgebracht. "Gezinnen zijn onder invloed van de recessie weer veel meer zelf gaan koken en varkensvlees is daarbij met zijn vele toepassingen een voor de hand liggende keuze."

Of registreer je om te kunnen reageren.