Home

Achtergrond 411 x bekeken 2 reacties

Brits plattelandsministerie moet 30 procent inleveren

Het Britse ministerie voor plattelandszaken, milieu en voeding Defra moet over vier jaar gezien 30 procent van zijn budget inleveren.

Defra zelf zegt dat het zijn uitgaven vooral zal richten op de Britse landbouw en voedingsproductie, de verbetering van het milieu en de biodiversiteit. De bezuinigingen zijn vandaag aangekondigd door minister van financiën George Osborne die op de totale Britse overheidsbegroting meer dan 90 miljard euro wil schrappen.

Defra gaat onder flink schrappen in het ambtenarenbestand, meer dan 75 miljoen bezuinigen op programma’s voor de plattelandsontwikkeling, sterk schrappen in projecten tegen overstromingsgevaar, het aantal advies- en overlegorganen terugbrengen van 92 naar 39 – waarbij onder meer de adviescommissie voor BSE sneuvelt - en proberen de administratieve lasten voor boeren en voedingsbedrijven terug te dringen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Kun je toch nagaan hoeveel geld (miljarden) er voor noppes over de balk gegooid werden en worden al die jaren. Nu blijkt dat het ook heel goed zonder al die idiotie kan. In Nederland kan ook een hoop van die onzin geschrapt worden.

 • no-profile-image

  Joop

  Bravo! Nu NL.
  Weg met de steun en regelgeving. Vrije ondernemerschap dat is wat er nodig is.

Of registreer je om te kunnen reageren.