Home

Achtergrond 367 x bekeken 4 reacties

Brand in Weurt onder controle

De grote brand die vandaag woedt in vleesverwerkingsbedrijf Henri van de Bilt in het Gelderse Weurt, is onder controle.

Dat meldde de brandweer vanmiddag. De brand brak rond acht uur 's ochtend uit. De ongeveer tachtig medewerkers konden het bedrijf op tijd verlaten. Drie mensen moesten met ademhalingsmoeilijkheden naar een ziekenhuis.

De brand zorgde voor enorme rookwolken die over Weurt en de Betuwe trokken. Uit metingen bleek dat er geen sprake was van schadelijke stoffen, maar wel vanminimale, niet-gevaarlijke organische verbrandingsproducten in de rook. Uit voorzorg moesten inwoners van Weurt ramen en deuren gesloten houden. Omroep Gelderland hield hen als calamiteitenzender op de hoogte.

Bedrijven in de omgeving van de brand werden ontruimd. De hulpdiensten sloten ook doorgaande wegen in Weurt af vanwege de rook en om hulpdiensten de ruimte te geven. De afzettingen werden om half vier 's middags weer opgeheven.

Mensen die door de afzettingen niet bij hun huis konden komen, werden in Nijmegen en Beuningen opgevangen. Een handvol mensen maakte daarvan gebruik. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk. Volgens een woordvoerder van het bedrijf ontstond het vuur mogelijk bij een oven.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boer

  Volgende week rookvlees in de aanbieding bij C1000.

 • no-profile-image

  Hans

  Present?!

 • no-profile-image

  Patrick

  Hans?

 • no-profile-image

  varkenshouder

  ja hans, wat is nu je reactie tegen de hel-bio-industrie zoals jij het altijd noemt?

  Is het weer de ondernemer/varkenshouder zijn fout zoals je het altijd benoemd dat er brand is?

Of registreer je om te kunnen reageren.