Home

Achtergrond 173 x bekeken

Brabant investeert eerste opbrengsten Essent

De provincie Noord-Brabant gaat vanwege de onzekere verkoop van de kerncentrale Borssele vooralsnog voorzichtig uit van een lager bedrag dat beschikbaar komt voor investeringen.

Brabant verwacht voorlopig dat 800 miljoen euro opbrengst uit de verkoop van energiebedrijf Essent kan worden geïnvesteerd, terwijl tot dusver werd gesproken over 1 miljard euro en mogelijk zelfs meer. Dat blijkt uit de investeringsstrategie die maandag naar Provinciale Staten is gestuurd.

De provincie kiest voor investeringen in de bereikbaarheid, cultuur, sport, innovatie, natuur en landschap. In de aflopende bestuursperiode gaat het in totaal om 300 miljoen euro die wordt geïnvesteerd. Concrete voorstellen worden volgende maand verwacht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.