Home

Achtergrond 214 x bekeken

Boze truckers zeggen het met uien

Boze truckers hebben vandaag een vrachtlading uien uitgestort voor het kantoor van werkgeversorganisatie TLN in Zoetermeer.

De vrachtwagenchauffeurs vinden het loon dat TLN in de cao-onderhandelingen biedt "om te janken'', zei Huub van den Dungen van FNV Bondgenoten. De transportwerkgevers bieden een tweejarige cao met een loonsverhoging van 1 procent per 1 januari 2010. De vakbond vindt dat veel te weinig. Over een cao met een looptijd van twee jaar valt met de vakbond te praten. Maar dan moeten de lonen in 2010 met 1,25 procent omhoog en in 2011 met 3 procent, of als de werkgevers bereid zijn een werkgarantie te geven, met 2 procent.

Onder de beroepsgoederenvervoer-cao vallen 140.000 werknemers. De onderhandelingen over de nieuwe cao zijn inmiddels ruim negen maanden bezig. Woensdag staat het volgende cao-overleg gepland. Dat is in Bunnik en de bond heeft vrachtwagenchauffeurs die in de ochtenduren in de buurt zijn, gevraagd "even op het parkeerterrein langs te komen''.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.