Home

Achtergrond

Boze gemeente verdedigt grenzen

Het college van burgemeester en wethouders van Zeewolde is boos op de provincie Flevoland en buurgemeente Almere.

Zeewolde voelt zich buitengesloten door alle plannen die de provincie en Almere maken op het grondgebied van de gemeente. "Voor ons is de grens bereikt!'', schreef burgemeester Gerrit Jan Gorter in een brief, die woensdag openbaar werd gemaakt.

"Wij hebben geen zin meer om wekelijks te moeten uitleggen wie bevoegd is op het grondgebied van Zeewolde en om iederere keer weer te moeten reageren op teksten of plannen van anderen op onze grond.''

De burgemeester vraagt de provincie en Almere in de brief om een einde te maken aan de "ongewenste gang van zaken''. De maat was vol toen het gemeentebestuur onlangs werd geconfronteerd met plannen voor de Floriade Almere 2022, die grotendeels op het grondgebied van Zeewolde zou moeten plaatsvinden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.