Home

Achtergrond 266 x bekeken 1 reactie

Bouw Villa Flora gestart

Op het terrein van de Floriade 2010 in Venlo is gestart met de bouw van Villa Flora.

In dit imposante glazen gebouw zullen tijdens de Wereld Tuinbouw Expo de diverse bloemententoonstellingen plaatsvinden. Na de Floriade maakt de Villa Flora deel uit van bedrijventerrein Venlo GreenPark en wordt het nu al het groenste kantoor van Nederland genoemd.

Hubert Bruls, voorzitter van Regio Venlo, luidde de bouw in met het begraven van een 'tijdscapsule'. In de capsule zijn onder meer documenten opgeborgen over de ontwikkeling van Venlo GreenPark. Als de capsule ooit in de grond wordt teruggevonden geeft dit een goed beeld van de ideeën en opvattingen over gebiedsontwikkeling in de Regio Venlo anno 2010.

Voor de zomervakantie zijn de voorbereidingen voor de bouw van de Villa Flora van start gegaan. Villa Flora wordt straks de grote publiekstrekker op dit themaveld. Het volledig energieneutrale gebouw is hét symbool voor duurzaamheid, innovatie en groene economie.

Arie in t Veld

Eén reactie

  • no-profile-image

    agrarisch ondernemer en genieter

    Wellicht ook vermeldenswaardig dat met project Greenport en navolging vele, vele, vele hectares landbouwgrond opgeofferd worden, bedrijven worden weggeveegd, maar ook een gebouw (villa flora) wat elders leegstand creert. Betaald door ons belastinggeld!
    En niemand zegt hier iets over.....

Of registreer je om te kunnen reageren.