Home

Achtergrond

Boete voor bankdirecteur wegens witwassen

De officier van justitie in Utrecht heeft donderdag een boete van 5000 euro geëist tegen een voormalig bankdirecteur.

Volgens de aanklager heeft hij iin de periode dat hij directeur was van een SNS-filiaal in Amersfoort grote bedragen gewit voor een hennephandelaar.

De hennephandelaar liep vier jaar geleden tegen de lamp omdat hij panden bezat in Amersfoort die hij niet legaal kon verklaren. De hennephandelaar is veroordeeld tot twee jaar maar is op dit moment in hoger beroep. Hij bleek bijna wekelijks bij het Amersfoortse filiaal 25.000 euro in kleine biljetten te wisselen voor briefjes van 500. Dat zijn ongebruikelijke transacties, die Van de K. had moeten melden. Dat deed de Amersfoortse directeur echter niet.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.