Home

Achtergrond 213 x bekeken

Boekelo wil Spelen naar Twente halen

De military van Boekelo maakt er veel werk van de Olympische Spelen naar Twente te halen.

Volgens voorzitter Robert Zandstra is de streek bij uitstek geschikt de hippische disciplines te verzorgen als Nederland het evenement krijgt toegewezen. ,,Wij hebben de kennis, de evenementen én het publiek.'' Tijdens de wedstrijden in Boekelo van de afgelopen week sprak hij opnieuw alle betrokkenen op het initiatief aan. ,,Er moet veel gebeuren, maar het kan.''

Zandstra: ,,In veel regio's zijn er al veel initiatieven. Men is heel actief in het kader van het plan de Spelen van 2028 naar Nederland te halen. Ik ben er van overtuigd dat Twente in 2016 olympisch fit kan zijn. Dat zouden we kunnen bewijzen door ons voor een ander groot evenement kandidaat te stellen. In samenwerking met veertien gemeenten in de regio hebben we daarover een uitgebreid rapport geschreven. We doen aan breedtesport, aan talentontwikkeling én aan topsport. Dat zijn de voorwaarden die ook binnen NOC*NSF hoog staan aangeschreven.''

Volgens Zandstra is het CSI van Geesteren bij uitstek geschikt voor de springwedstrijden. ,,Dat is nu al een van de grootste concoursen ter wereld. Over de military is nergens meer expertise dan hier bij ons in Boekelo. Het doel is ook de derde discipline, de dressuur, naar Twente te halen. Ook dat is volgens mij zeer goed mogelijk.''

Een begin is wat Zandstra betreft de Wereldruiterspelen naar het Twentse land te halen. Dat zou in 2022 moeten gebeuren. ,,Eerder kan haast niet. In 2014 vindt het evenement plaats in Normandië, daarna gaat het ongetwijfeld naar een plek buiten Europa. Duidelijk is in elk geval dat Nederland heel graag de Olympische Spelen wil organiseren. Wij willen daar heel graag aan bijdragen. We zijn ook bereid daar veel voor te doen.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.