Home

Achtergrond 225 x bekeken

Blokkade grote Franse raffinaderij opgeheven

De Franse politie heeft vrijdagochtend de blokkade van een van de grootste olieraffinaderijen van Frankrijk opgeheven, nadat de regering een noodverordening had uitgevaardigd dat de stakende arbeiders weer aan het werk moeten.

De raffinaderij van Grandpuits, die de Parijse regio van brandstof voorziet, was dagenlang geblokkeerd door werknemers die actie voerden tegen de verhoging van de pensioenleeftijd.

De oproerpolitie moest eraan te pas komen om de barricades en de stapels brandende autobanden weg te ruimen. De Franse autoriteiten kunnen de speciale eenheid inzetten, als zij vinden dat een staking een dreiging vormt voor de openbare orde. Mochten de werknemers de protesten voortzetten, dan hangt hun een juridische procedure boven het hoofd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.