Home

Achtergrond

Blgg waarschuwt voor oprukkend stengelaaltje

Het aantal problemen door stengelaaltjes (Ditylenchus dipsaci) is het afgelopen teeltseizoen aanzienlijk toegenomen.

Dat constateert laboratorium Blgg AgroXpertus naar aanleiding van meldingen uit de praktijk. De problemen doen zich vooral voor bij percelen zaaiuien.

Stengelaaltjes komen op alle grondsoorten voor, kunnen lang overleven zonder waardplant en vermeerderen zich snel. Hierdoor kan een besmetting snel uitgroeien tot serieuze aantasting van het gewas. De toename van het aantal valplekken veroorzaakt door stengelaaltjes doet vermoeden dat het aantal besmette percelen toeneemt. “Het is raadzaam regelmatig te controleren of een perceel besmet is met stengelaaltjes”, meldt Blgg.

Of registreer je om te kunnen reageren.