Home

Achtergrond 180 x bekeken

Bleker ziet post niet als beloning

CDA-partijvoorzitter Henk Bleker ziet zijn aanstaande benoeming tot staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie niet als een beloning voor bewezen diensten gedurende de afgelopen onrustige periode binnen het CDA.

De waardering daarvoor heeft hij naar eigen zeggen al onlangs bij het historische congres van het CDA in Arnhem gehad. Bleker schoof maandagmiddag aan bij formateur Mark Rutte voor een gesprek over zijn nieuwe post. CDA-fractieleider Maxime Verhagen wordt minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.

Vragen over het gebrek aan vrouwen in het nieuwe kabinet verwees Bleker door naar Rutte en Verhagen. Bleker sprak wel van een "uitzonderlijke prestatie'' dat hij zelf de gemiddelde leeftijd van de nieuwe ploeg nog iets naar beneden brengt. Bleker is 57 jaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.