Home

Achtergrond 404 x bekeken

Biodiversiteit EU blijft ernstig bedreigd

De Europese Unie heeft haar doelstelling om het verlies van biodiversiteit tegen 2010 te stoppen niet gehaald.

De Europese biodiverstiteit wordt nog steeds bedreigd door overbelasting van het milieu. Dat heeft de Europese Commissie vandaag in Brussel bekendgemaakt.

De biodiversiteit wordt vooral bedreigd door verandering van het grondgebruik, vervuiling, de klimaatverandering en het steeds vaker voorkomen van planten en dieren die oorspronkelijk niet in de EU thuis horen.

"We hebben een aantal belangrijke lessen geleerd en zijn erin geslaagd biodiversiteit bovenaan de politieke agenda te zetten. Maar het is alle hens aan dek en niet alleen in Europa'', aldus EU-commissaris Janez Potocnik (Milieu).

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.