Home

Achtergrond

Bijzondere foto’s kamp Vught opgedoken

Het Nationaal Monument Kamp Vught is twee bijzondere foto’s uit de periode 1943-1944 rijker.

Op de foto’s zijn gevangenen én bewakers van het SS-concentratiekamp Vught samen te zien. Een van de foto's is zelfs een groepsportret. "Een groepsfoto uit die tijd is echt uniek", zegt een woordvoerder van Stichting Informatie Wereldoorlog Twee (STIWOT) donderdag. De stichting heeft de foto’s aan het museum geschonken.

Omdat het in die periode verboden was om in en in de buurt van het kamp te fotograferen, beschikte het museum tot nu toe slechts over vijf foto’s uit die tijd. De nieuwe foto’s zijn geschonken door de zoon van een man die destijds als tuinman in Vught werkte en daarnaast als amateurfotograaf actief was.

In 1943 en 1944 zaten in kamp Vught ongeveer 31.000 mensen gevangen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.