Home

Achtergrond

Bijna alle oud-DSB'ers weer aan de slag

Dinsdag is het een jaar geleden dat DSB omviel. Van de duizend medewerkers die zich na het faillissement van de bank meldden voor een WW-uitkering, is inmiddels ruim 90 procent weer aan de slag.

Dat blijkt uit gegevens van UWV Werkbedrijf dat vorig jaar een speciaal mobiliteitscentrum inrichtte om het massaontslag op te vangen.

Toen DSB ten onder ging, had de groep ongeveer 1800 werknemers in dienst. Van hen raakten er vorig jaar oktober 1300 hun baan kwijt. Veruit de meesten werkten op het hoofdkantoor in het Westfriese Wognum. Ongeveer vijfhonderd mensen bleven in dienst voor de afwikkeling van het faillissement.

Ruim duizend van de ontslagen werknemers schreven zich als werkzoekende in bij UWV. De overigen vonden een andere baan zonder een beroep te hoeven doen op een uitkering of trokken zich terug van de arbeidsmarkt. UWV heeft geen inzicht in de verdeling hiertussen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.