Home

Achtergrond

Beter personeelsbeleid bij boerenbedrijf

De Taskforce Multifunctionele Landbouw en LTO Nederland gaan de komende twee jaar ongeveer 400.000 euro investeren om het personeelsbeleid bij multifuctionele landbouwbedrijven verder te professionaliseren.

Dat hebben beide organisaties vandaag bekendgemaakt. Uit onderzoek blijkt dat deze agrarische ondernemers behoefte hebben aan meer informatie en ondersteuning op het gebied van beloning en verzekering van werknemers, vrijwilligers en stagiaires. Daarnaast willen de multifunctionele boeren meer weten over cao's en de toepassing ervan.

De multifunctionele landbouw in Nederland, waarbij boeren hun activiteiten hebben uitgebreid met bijvoorbeeld toerisme, recreatie, natuurbeheer of zorg, groeit jaarlijks met 15 procent in omzet.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.