Home

Achtergrond 157 x bekeken

Berouwvolle dief stuurt info per USB retour

Een berouwvolle dief heeft de informatie op een door hem gestolen laptop per USB-stick teruggestuurd naar het slachtoffer.

De dief moet uren bezig zijn geweest met kopiëren, aldus de bestolen Zweedse professor. Hij zei vrijdag in de Zweedse krant Västerbottens-Kuriren opgetogen te zijn dat hij zijn werkgerelateerde informatie terug heeft.

De professor had wegens rugklachten zijn rugzak met laptop, portemonnee, sleutels en dagboek in het trappenhuis naar zijn woning in het Noord-Zweedse Umea gezet. Toen hij enkele minuten later terugkeerde, was de tas weg. Hij deed thuis per telefoon aangifte van diefstal en liet zijn pasjes blokkeren. Toen hij enige tijd later naar beneden liep stond de rugzak er weer. Alles zat er nog in, behalve zijn laptop en bibliotheekpasje.

De USB-stick werd een week later in een envelop bezorgd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.