Home

Achtergrond 194 x bekeken 3 reacties

'Beoordeel op giftigheid voor mens'

Voor de classificatie van de giftigheid van bestrijdingsmiddelen moet gebruik gemaakt worden van gegevens over menselijke vergiftigingen.

Dat stellen onderzoekers uit Sri Lanka in een wetenschappelijk artikel in het tijdschrift Plos Medicine. De giftigheid van bestrijdingsmiddelen wordt nu nog beoordeeld aan de hand van onder meer proefdieronderzoek.

Volgens de wetenschappers zijn voldoende gegevens beschikbaar van patiënten die met behulp van bestrijdingsmiddelen hebben geprobeerd zelfmoord te plegen.

Tussen april 2002 en november 2008 werden in ziekenhuizen in Sri Lanka ruim 9.000 mensen opgenomen na het innemen van een bestrijdingsmiddel. Volgens de onderzoekers kunnen deze gegevens betrouwbare informatie geven.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  repelsteeltje

  En anders kunnen die ambtenaren die er in Den Haag eruit ge bonjourd worden zich zelf nog altijd aanmelden als vrijwilligers i.p.v. proefdieren te gebruiken.

 • no-profile-image

  student

  Wat een onzin nieuwsbericht. Dat zijn toch nooit betrouwbare gegevens. Denk je dat iemand nog weet hoeveel hij/zij van een bepaald middel heeft gebruikt. En verder is dit artikel helemaal niet van toepassing op Europa want ik ga er vanuit dat men in SriLanka de beschikking heeft over andere middelen.

 • no-profile-image

  Oud Agro student

  Als iemand 6 liter of meer aan water drinkt gaat hij ook de pijp uit.......

Of registreer je om te kunnen reageren.