Home

Achtergrond

België vergroot kansen in uitvoer peren naar China

België en China hebben een akkoord bereikt over de voorwaarden waaronder Belgische peren naar China kunnen worden geëxporteerd.

Dat heeft de Belgische landbouwminister Sabine Laruelle bekendgemaakt. Het akkoord betekent dat België zijn export van peren naar China ’gevoelig’ kan uitbreiden, concludeert de Belgische landbouwminister. Volgens de voorwaarden in het akkoord kunnen de peren voor de Chinese markt alleen geteeld worden in gebieden waar geen bacterievuur is en waar sprake is van een intensieve bestrijding van de fruitmot.

Voorlopig voldoen alleen leden van de Belgische Fruitveiling (BFV) aan de exportvoorwaarden. In eerste instantie zijn acht fruittelers uit de regio Sint-Niklaas geselecteerd voor de export naar China.

Of registreer je om te kunnen reageren.