Home

Achtergrond 202 x bekeken

Begrotingstekort VS daalt naar 1,3 biljoen

Het Amerikaanse begrotingstekort is over het fiscale jaar 2010 gedaald naar 1,294 biljoen dollar. Dat komt onder meer doordat de Amerikaanse overheid meer belastingen heeft ontvangen en minder uit heeft gegeven aan het herstel van de economische crisis. Dat meldde het Amerikaanse ministerie van Financiën vrijdag.

Het tekort is goed voor 8,94 procent van het bruto binnenlandse product. Het begrotingstekort van het fiscale jaar 2009 was 1,416 biljoen dollar: goed voor 10 procent van het bruto binnenlands product. Volgens de overheid is de percentuele vermindering de grootste sinds het fiscale jaar 1987.

Desalniettemin is het begrotingstekort het op een na hoogste in de Amerikaanse geschiedenis. Volgens analisten moet het begrotingstekort uitkomen op circa 6 procent van het bruto binnenlands product om echt van een verbetering te kunnen spreken. Minister Timothy Geithner stelde dat er nog een lange weg te gaan is om het enorme tekort op te lossen.

Een biljoen is een miljoen keer een miljoen, een 1 met twaalf nullen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.