Home

Achtergrond 203 x bekeken

Bedrijven willen alleen duurzame palmolie

Nederlandse bedrijven willen er alles aan doen om te bereiken dat er uiterlijk eind 2015 alleen nog maar duurzaam geproduceerde palmolie wordt gebruikt in ons land. Dat staat in een manifest dat dinsdag wordt aangeboden aan staatssecretaris Henk Bleker van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (ELI).

Palmolie is de meest gebruikte plantaardige olie in de wereld en wordt gebruikt bij het maken van allerlei voedingsmiddelen, maar ook in biodiesel en producten als zeep en lippenstift. Wereldwijd neemt de vraag snel toe en bijna 90 procent van de productie komt uit Indonesië en Maleisië. Steeds meer grond wordt gebruikt voor de oliepalmen, maar dat kan ten koste gaan van bos dat waardevol is als natuurgebied.

Inmiddels zijn criteria opgesteld waaraan duurzame palmolie moet voldoen om niet de leefomgeving te bedreigen. Door uitsluitend gebruik te maken van deze duurzame olie draagt Nederland een steentje bij aan de oplossing van het probleem. Van de palmolie die wereldwijd wordt geproduceerd komt 5 procent ons land binnen om hier te worden verwerkt of geëxporteerd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.