Home

Achtergrond 288 x bekeken

Bayer CropScience ziet sterk verbeterde markt

Bayer CropScience ziet een sterk verbeterde markt voor zaaigoed en gewasbeschermingsmiddelen.

Het afgelopen kwartaal stegen de verkopen met 17,6 procent tot ruim 1,3 miljard euro. De Europese afzet bleef achter. De winst voor belastingen steeg ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder met 16,7 procent tot 126 miljoen euro.

De stijging is het gevolg van een groter verkocht volume. Prijzen lagen op ongeveer hetzelfde niveau als een jaar geleden. De omzet van de divisie die gewasbeschermingsmiddelen maakt steeg 16,1 procent tot 1,1 miljard euro. De verkoop van fungiciden, insecticiden en herbiciden groeide volgens het bedrijf uit Monheim met een mooi percentage, maar de verkoop van zaadbehandelingsmiddelen bleef met name in Duitsland en Frankrijk achter.

Hoewel de waarde van de Amerikaanse dollar fors daalde, steeg de verkoop van Bayer CropScience in Noord-Amerika met bijna 50 procent. In Azië en Zuid-Amerika/Afrika steeg de omzet met respectievelijk 5,2 en 6,8 procent. In Europa daalde de omzet met 3,1 procent. In de divisie die onder andere zaaigoed produceert steeg de omzet met 26,3 procent tot 211 miljoen euro. De vraag naar tuinartikelen daalde in de VS en Canada, maar de omzet aan zaaigoed zelf steeg door een grote vraag naar groentezaden met meer dan 50 procent. Ook de verkoop van koolzaad, katoenzaad en rijst droeg bij aan de winst.

BASF maakte gisteren bekend dat de divisie Agricultural Solutions (gewasbescherming en genetisch onderzoek) de omzet heeft zien stijgen met 33 procent tot 832 miljoen euro. De winst verdrievoudigde tot 66 miljoen euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.