Home

Achtergrond

BP gaat gas winnen in Kaspische Zee

De Britse oliemaatschappij BP gaat een gasveld ontwikkelen in de Kaspische Zee. Het concern zei donderdag een contract te hebben getekend met staatsoliemaatschappij Socar van Azerbeidzjan.

De exploratie bestrijkt een gebied van 1.100 vierkante kilometer dat nooit eerder is ontgonnen. De zee in de Shafag-Asimansector van Azerbeidzjan is 650 tot 800 meter diep, ongeveer de helft van de diepte van de Golf van Mexico, waar de ontploffing van BP's booreiland Macondo tot de grootste olieramp van de Verenigde Staten leidde.

BP en Socar kwamen vorig jaar al tot voorlopige overeenstemming over de exploratie van het gasveld. Na uitwerking van de laatste commerciële details kon BP's nieuwe topman Bob Dudley in de Azerbeidzjaanse hoofdstad Baku het definitieve contract tekenen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.