Home

Achtergrond

BASF verhoogt omzetverwachting

Het Duitse chemieconcern BASF heeft een sterk derde kwartaal achter de rug.

De omzet bedroeg 15,8 miljard euro en ligt bijna een kwart (23 procent) hoger dan diezelfde periode een jaar eerder. Het concern uit Ludwigshafen heeft de omzetverwachting voor heel 2010 naar boven bijgesteld, zo maakte het woensdag bekend tijdens de presentatie van de cijfers over de afgelopen drie maanden.

Over de eerste negen maanden van dit jaar lag de omzet met 47,5 miljard euro 27 procent hoger dan dezelfde periode in 2009. Het grootste chemieconcern ter wereld rekent voor het vierde kwartaal eveneens op een omzetgroei en mikt op een totale jaaromzet van ongeveer 63 miljard euro.

De winst voor belastingen, rente en eenmalige posten kwam in het derde kwartaal uit op 2,15 miljard euro. Dat is een stijging van 122 procent. In de eerste negen maanden steeg de winst met 89 procent tot 6,4 miljard euro. Voor heel 2010 rekent BASF op een winst van meer dan 8 miljard euro. Daarmee zou de chemiereus de recordwinsten van 2007 en 2008 overtreffen.

Wel blijven er economische risico's voor BASF, aldus topman Jürgen Hambrecht. Het gaat daarbij vooral om de hogere kosten voor grondstoffen, de wisselkoersen, geopolitieke spanningen en protectionistische maatregelen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.